miercuri, 12 octombrie 2011

BNR si bancile grecesti din Romania se pregatesc pentru ce e mai rau

Presedintii bancilor grecesti din Romania s-au intalnit cu directorul directiei de supraveghere din BNR, pentru a analiza masurile ce trebuie luate in cazul in care bancile-mama din Grecia nu vor mai putea sustine sucursalele locale.

"A fost o discuţie de informare reciprocă în care am trecut în revistă măsurile care se pot lua dacă apar necazuri pe relaţia cu băncile-mamă. Preventiv, le-am recomandat să-şi crească lichiditatea, să-şi asigure rezerve pentru a contracara eventuale efecte de contaminare", a spus Nicolae Cinteză (foto), directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, citat de ZF.ro.

BNR si bancherii analizeaza modalitatile si planurile prin care bancile grecesti pot obtine lichiditati de urgenta de la BNR, banca centrala facand public inca de la izbucnirea crizei din Grecia ca poate sa sprijine bancile locale cu lichiditati in caz de necesitate.

"I-am informat în privinţa soluţiilor pe care ni le permite cadrul legal şi le-am făcut şi alte mici recomandări pe care le negociaserăm în ultima perioadă", a mai spus Cinteza, care precizeaza că pentru o bancă centrală este esenţial să fie pregătită să prevină situaţii dificile în contextul incertitudinii accentuate de pe piaţa financiară europeană. "Cine ar fi bănuit că Dexia va cădea? Trebuie să fii pregătit să previi."
sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu